Start

Maastricht

 9 augustus 2003

Hier alvast de eerste foto's van ons onderweg! Hoe is 't bij jullie? Genieten jullie ook zo van 't mooie weer of is 't puffen?

In de verte de St. Servaasbrug

Wij hebben 't reuze naar ons zin. We hebben nog steeds het gevoel dat we op vakantie zijn, het "jaar weg" gevoel is er nog niet! Jullie kunnen via internet foto's verwachten van Ulricke en Wolfgang uit Solingen. Die lagen met een megajacht (± 12 meter) in de haven.

Heel aardige mensen, waarmee we urenlang gepraat hebben. Ondanks de hittegolf ondernemen we van alles. Maastricht is zo'n mooie stad! We hebben de mergelgroeven van de St. Pietersberg bezocht. Heerlijk koel daar benden (11°). Ook hebben we een wandeling gemaakt over de stadswallen en een museum bezocht. , waar alles te zien en te horen was over Maastricht als vestingstad.

We kregen een uur durende uitleg van een vrijwillige conservator, een wat oudere man die uit liefde voor de stad het museum had opgezet!

't mooiste plekje

We kamperen op 't mooiste plekje van Maastricht: op een dijkje bij de Maastrichts Watersportclub Saurus. Uitzicht op de Maas, die drukbevaren wordt. Jachten, zeilboten, speedboten met waterskiërs, beroepsscheepvaart en een hele zwerm witte zwanen en één zwarte. Vanmiddag maken we een stadswandeling langs alle monumenten. We zitten nu nog even koel bij de HEMA aan de koffie! De kano heeft een andere naam, van "Vaarwel, wij varen wel!!" is het nu….." GOUDA => LA MER MED ". Ik wilde "PANAMA", Paul na Marianne, maar dat kwam niet door de keuringscommissie....

De mensen zijn hier heel vriendelijk, behalve de sluiswachter van sluis "De kleine Jantje" want die schut geen kano's! Toen hij later wel wilde schutten lagen we al in een ander sluis en hij belde kwaad op dat hij voor Jan L.. op ons stond te wachten! Maar bij MWC mogen we onze voorraad bij de uitbater van 't café in de koelkast leggen en hij rijdt met ons heen en weer naar de winkel!

Heel veel liefs van Paul en Marianne

 

De "Stop van Ternaaien" De kleine (oudste) sluis

 

 Omhoog ]

Dit domein is verstrekt door Cool Computer Networks B.V.