Start

Marseillan

Verslag 6 december 2003

Na een paar stormachtige dagen is het vandaag weer schitterend buiten, in ieder geval warm genoeg om in T-shirt te wandelen. Niet te geloven dat 3 dagen geleden de binnenzee, l'Etang de Thau metershoge golven over de wegen joeg! Vandaag was ie spiegelglad. We zagen onze eerste flamingo's (de vorigen die we zagen waren een soort reiger!) Prachtig! We hebben ze niet hun vleugels zien spreiden, want dat schijnt helemaal magnifiek te zijn, met zwarte veren aan de onderkant van hun vleugels, maar dat zullen we ongetwijfeld nog wel zien.

Op weg naar Andorra.

 Volgende week huren we een auto en gaan dan 5 dagen op "vakantie" naar Pont de Gard, een dubbel aquaduct uit de romeinse tijd, naar Saint Jean de Fos, waar de vriend van Pauls zus Jeanette woont, naar Arles om te zien waar van Gogh z'n oor afsneed, naar Andorra, het enige belastingvrije land in Europa en naar een natuurgebied om te wandelen. Dan kunnen we ook nog hier om de hoek fietsen huren; het is hier een vrij vlak landschap dus dat is best te doen.

Gisteravond vierden we sinterklaas!! Paul kreeg een bootje en een Zippo en ik een borduurpakket! Ik had een borduurding meegenomen, maar in de waterdichte zak was de benzinefles leggelopen dus alles was moddervet, ook onze muziekboeken, dus dat was meer geschikt voor de vuilnisbak! Met gedichten voorlezen, chocolade eten (ja, we moesten wel!), cadeau's uitpakken duurde het feest wel een half uur! We hebben ook een kerstboom! Langs de weg een grote afgewaaide tak van een taxusboom en die gaan we versieren. De kerstbomen kosten hier 25,- !!! en dan nog in mini-uitvoering.

Verder doen we niet zoveel: een beetje lezen, wandelen en heel veel slapen. Het is hier 's nachts aardedonker! Het hele huis heeft maar 2 raampjes (zitkamer en keuken) en het is heel stil! Zelfs van de storm woensdagnacht hebben wij niets gemerkt!
(Gericht aan de kids die de kerst doorbrengen met de avonturiers) Wij kijken uit naar jullie komst! ff een tip. Rij over Luxemburg, dat gaat sneller dan over Parijs, de route (bijgesloten) is overzichtelijker. en in Luxemburg kun je goedkoop tanken en sigaretten kopen. Misschien heb ik het al geschreven maar neem warme kleren mee want het kan hier ook koud zijn en ook een laken en handdoeken, want die hebben we niet! Eten zat! Paul zit zich al helemaal te verheugen om voor jullie te koken, want na 4 maanden plop-macaroni met tomaten is 't heerlijk om weer eens kaasfondue te eten of gewoon bietjes en bloemkool.

Morgen gaan we bij Ad en Tineke op de "Libra" mosselen eten dus dat wordt weer een gezellige avond! Ik heb weer nieuwe glazen in mijn bril, want die waren volledig bekrast. de opticien vroeg hoe oud de bril was (4 maanden) en hij sloeg van verbazing achterover. hij dacht 4 jaar!!!

Tot snel!

Liefs Paul en Marianne        Omhoog ]