Start

Verslag 15 februari 2004

Ons verblijf in Marseillan

Het hoogtepunt was ongetwijfeld ht bezoek van de kinderen met kerstmis! Jytte en Dennis hadden gezegd dat ze niet konden komen (druk, druk, druk) maar die stonen ineens voor de drur! Wat een doerakken! Twee dagen later kwamen Jelmer en Cindy en Joran en Renate!
Het weerzien en afscheid met tranen.....
Lekker eten in het restaurant A table chez Stephanie

En gezellig! 't Was net weer een vrijdagavond thuis met veel gepraat, gelachen en lekker eten.
We hadden 'n lamme tong van 't praten en toen 't laatste lichtje van de auto's om de bocht verdween was ons tijdelijk thuis heel stil!

Twee keer in de week krijgen we Franse les van Tineke, een Nederlandse die met haar partner op t 't schip de "Libra" overwintert. We hebben zelfs HUISWERK!
Al die lessen kwamen ons goed van pas toen we naar Spanje gingen, want Frans en Spaans lijken erg veel op elkaar.

We hebben vier dagen gelogeerd in 'n hostal (iets goedkoper dan een hotel) in Badalona, een voorstad van Barcelona en we hebben twee dagen met open mond de stad bekeken. De 1e dag met 'n hop-on/hop-off-bus, waar wij boven op 't open dek genoten van alle prachtige architectuur. Ongelooflijk wat een mooie stad!
En wat en aardige mensen die Spanjaarden!

Met ons boekje "Hoe zeg ik 't in 't Spaans" in de hand kwamen we heel ver! idereen wilde ons helpen en w wanneer we mensen 2x ontmoetten werden we hartelijk verwelkomd!
Na 5x hadden ze ons vast gezoend! Maar zo lang bleven we niet, want we wilden naar de Gregueras waar Salvatore Dali 'n museum heeft (had) opgezet. Wat een kunstenaar! Hij leefde daar met z'n geliefde Gala die op heel veel schilderijen te bewonderen is. (Dali pakte haar af van 'n collega-schilder in parijs, nam haar mee naar Fregueras en sloot haar op in 'n kasteeltje zodat niemand, alleen hij, haar kon zien!)

Ondertussen zijn wij de dagen (nog 27) aan 't aftellen....dan gaan we weer peddelen. Wan thoe heerlijk 't ook is om 4 maanden niets anders te doen dan genieten van 't mooie weer..... we willen AVONTUUR!!!

Vorig weekend leek '\t er een beetje op: we wilden over 't Etang de Thau naar 't strand te peddelen, maar halverwege het etang en onze tocht, stak de mistral op! We konden zelfs niet eens meer kerenmet de kano en werden een haventje ingeblazen. Een aardige meneer gaf onze kano onderak in zijn garage en wij gingen lopend ( 8 km) terug naar Marseillan. De volgende ochtend liepen wij erheen om alsnog de kano terug te varen. De eerste fase ging goed, maar de Mistral was weer te krachtig voor ons en we werden weer teruggeblazen naar die aardige meneer, die ons met z'n motorboot terug heeft gesleept naar Marseillan!

Zo komt alles toch weer goed!

Tot de volgende keer!

Liefs Paul en Marianne         Omhoog ]