Start

Verslag 17 april 2004

 Van Baume les Dames naar Zillisheim
104 km

BRAND!

Er was eens, nog niet zo lang geleden, een man die niet alleen wijs, maar ook eigenwijs was.
Wanneer zijn vrouw vroeg: "Wil je de kaarsen wegzetten, want ik laat de luifel van de tent zakken omdatt 't regent, hagelt, sneeuwt en waait!" De man vond dat niet nodig en de vrouw die buiten in weer en wind de luifel liet zakken, zag niet dat de man de kaarsjes liet staan. De luifel zakte op een kaars en floep: BRAND!!!
In de luifel zat 'n ovaal gat van ± 40cm lang!

De meander van Besançon. We mochten niet door de tunnel door de berg, maar moestende hele bocht omvaren en slepen!

De vrouw knipte later van 't ovaaltje een rechthoek en plakte er doorzichtig plastic voor met rode tape. Toen hadden ze met Pasen 'n kerstraam!

Ook vroeg de vrouw: "Als je iets pakt uit 'n tas, zak of ton, sluit 't dan weer af!" Ook dat vond de man niet nodig en zo geschiedde het dat de camera met alle foto's van de Doubs voor 'n sluit in 't water plonsde! Maar ach, de vrouw houdt van de man, dus ze houdt 'm nog 'n tijdje!
En ze leven, hopelijk, nog lang en gelukkig! (ze is de pijp vergeten!)

Hier volgt de schadelijst:

En onze kleding begint ook aardig te verslijten!

Maar de omgeving is prachtig! Het schutten gaat heel soepel, we hebben maar 3x meer dan 1½ uur oeten wachten. En bij de sluizentrap voorWolfersdorf (16 sluizen over 2½km) vonden de mannen van de VNF het simpeler om ons met 'n vrachtwagen naar  de jachthaven te brengen dan al die sluizen  handmatig te bedienen.
Bij de jachthaven was 'n wasmachine (erg handig!) en 'n douche!! Lekker hoor na weken wassen met een emmertje en hygiënische doekjes!

We hopen binnen 'n paar dagen op 't Rijn-Seitenkanaal te zijn (het stuk Rijn is er te gevaarlijk volgens de kenners, dus dat doen we maar niet!).

We gaan nu alleen nog maar met de stroom mee, dus zal 't dan veel sneller gaan dan tot nu toe.

Liefs van Marianne en Paul

P.S. gezellig al die smsjes!!        Omhoog ]